סוגי נזקים נפוצים לאחר תאונות והתייחסות הביטוח לנזקים
תאונות דרכים אינן דברים נעימים שמישהו מעוניין לחוות. לא רק התאונה עצמה עלולה להיות בלתי נעימה וכמובן מסוכנת לגוף ולנפש, גם ביצוע פעולות או שלבים אחרי התאונה מול חברות הביטוח עלול להיות לא פשוט כלל ואפילו ארוך ומאתגר. כיום ישנם סוגים רבים של פוליסות ביטוח המתאימות לסוגי רכב רבים, לגילאים שונים של נהגים וכמספר הפוליסות – כך גדול גם מספר הסעיפים ואפשרויות הכיסוי שמציאות חברות הביטוח בכל נזק או תאונה שקורים.
ישנם נזקים המתרחשים אך ורק בכלי הרכב עצמם, ואז יש צורך בהפעלת פוליסת ביטוח מקיף. ישנם מוסכים הפועלים בהסדר עם חברות הביטוח ולאחר הגשת התביעה יכול בעל הפוליסה להגיע עם כלי הרכב הפגוע אל אחד ממוסכים אלה על מנת לקבל את הטיפול או התיקון הדרוש. חשוב לדעת שתביעה זו תהיה מתועדת ולכך יש שתי משמעויות: האחת – יופעל סעיף ירידת ערך בשל הפגיעה ברכב והשנייה – יופיע תיעוד של תביעת הביטוח בעת מעבר מחברת ביטוח אחת לאחרת, מה שעלול לייקר את הפוליסה החדשה.
סוגים נוספים של נזקים
במקרים קיצוניים במיוחד תאונה חמורה עלול הרכב להיות מוכרז כטוטאל לוס – Total Loss, כלומר שהרכב נהרס כליל ולא ניתן לתקן אותו או להביא אותו לכדי מצב של שימוש ראוי, סביר ובטוח. במקרה זה תפצה חברת הביטוח את בעל הרכב בסכום כסף השווה לערכו של הרכב כפי שהוא מופיע בדו"חות שמאות רכב מוכרים ורשמיים על מנת שבעל הרכב יוכל לקנות רכב חדש לשימושו האישי.
בין שתי דוגמאות קיצוניות אלה ישנם סוגים רבים של תיקונים או נזקים העלולים לקרות לכלי רכב המעורבים בתאונות דרכים. יכולים גם להיות מקרים שבהם יקבל בעל הרכב הנחייה לתקן או לשפץ את הרכב במכון ייחודי או אצל בעל מקצוע ספציפי על מנת לסייע לו להגן על הרכב שלו מפני ירידת ערך או הופעת התביעה בתיקו האישי. חשוב מאד לוודא שחברת הביטוח שמה את בעל הרכב לנגד עיניה ודואגת לאינטרסים שלו.